Ham

Nederland 2, zondag 11 maart 2012 , 13:55 – 14:15

Veel joden, of ze nou vroom of vrij zijn, hebben geen idee hoe varkensvlees smaakt. In de volksmond is ham zo ongeveer het ergste waaraan je je als jood kan bezondigen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Als programmamaker Jigal Krant op vakantie in Italië of Spanje al die prachtige Parma- of Serranohammen ziet hangen, loopt bij hem het water in de mond. Is er geen manier om er achter te komen hoe ham smaakt, zónder te breken met de koosjere traditie? Op zoek naar het antwoord verzeilt hij in de immense smaakstoffenindustrie, waar ham wordt gemaakt zonder dat er ooit een varken voor is geslacht. Hoe goed zijn de vegetarische hamproducten die zo worden gemaakt en wat vindt de rabbijn daar eigenlijk van? Dat is de euhh… de koosjere hamvraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *